Bio maso

BIO HOVĚZÍ MASO

Abychom vám mohli nabídnout jen to nejlepší BIO hovězí maso, bouráme ho v našem řeznictví.
Limousinský skot, česky též „limuzín“ je masné plemeno skotu pocházející ze střední Francie. V zemi původu je druhým nejpočetněji chovaným masným plemenem. Plemeno pochází z oblasti Limousin, původní skot byl až do první poloviny 20. století používán především k tahu. K práci byla vybírána zvířata velkého tělesného rámce, s pevným postojem a vynikajícím osvalením.

Od roku 1900 se limousin šlechtí ve směru na masný skot s vysokou jateční výtěžností, velkým podílem svaloviny a nízkým sklonem k tučnění. Jedinec dorůstá 4–5 let, krávy dosahují živé hmotnosti 600–750 kg při výšce v kohoutku asi 137 cm, býci hmotnosti 1100–1400 kg při výšce asi 143 cm.
limuzin1x_small.png
limuzin2x_small.png

VAKUOVÉ BALENÍ

BIO Hovězí maso balíme do sáčků ve vakuové baličce ihned po bourání na našem řeznictví. Vakuové sáčky po odsátí vzduchu pevně obemknou balenou porci a při skladování v chladu a temnu významně prodlouží trvanlivost takto baleného masa.

Ve vakuu zabalené maso po určitém čase mírně změní barvu. Tato změna je způsobená absencí kyslíku a nemá vliv na kvalitu. Naopak, nedochází k oxidaci tuků. Před přípravou je nutné maso vždy vybalit z vakuového sáčku a nechat "nadýchnout" - po nějaké době se mu vrátí barva i vůně. Specifická vůně vakuově baleného masa po otevření sáčku je přirozená, vzniká zráním masa v sáčku. Taktéž nazelenalá barva šťávy (ne masa) u hovězího je průvodním jevem vyzrálosti.

Pro domácí potřeby si můžete také maso rovnou tak jak je, vakuově zabalené, zmrazit pro pozdější využití.