BIO MASO

BIO HOVĚZÍ MASO

Abychom vám mohli nabídnout jen to nejlepší BIO hovězí maso, bouráme ho v našem řeznictví.
Limousinský skot, česky též „limuzín“ je masné plemeno skotu pocházející ze střední Francie. V zemi původu je druhým nejpočetněji chovaným masným plemenem. Plemeno pochází z oblasti Limousin, původní skot byl až do první poloviny 20. století používán především k tahu. K práci byla vybírána zvířata velkého tělesného rámce, s pevným postojem a vynikajícím osvalením.

Od roku 1900 se limousin šlechtí ve směru na masný skot s vysokou jateční výtěžností, velkým podílem svaloviny a nízkým sklonem k tučnění. Jedinec dorůstá 4–5 let, krávy dosahují živé hmotnosti 600–750 kg při výšce v kohoutku asi 137 cm, býci hmotnosti 1100–1400 kg při výšce asi 143 cm.

VAKUOVÉ BALENÍ

BIO Hovězí maso balíme do sáčků ve vakuové baličce ihned po bourání na našem řeznictví. Vakuové sáčky po odsátí vzduchu pevně obemknou balenou porci a při skladování v chladu a temnu významně prodlouží trvanlivost takto baleného masa.

Ve vakuu zabalené maso po určitém čase mírně změní barvu. Tato změna je způsobená absencí kyslíku a nemá vliv na kvalitu. Naopak, nedochází k oxidaci tuků. Před přípravou je nutné maso vždy vybalit z vakuového sáčku a nechat "nadýchnout" - po nějaké době se mu vrátí barva i vůně. Specifická vůně vakuově baleného masa po otevření sáčku je přirozená, vzniká zráním masa v sáčku. Taktéž nazelenalá barva šťávy (ne masa) u hovězího je průvodním jevem vyzrálosti.

Pro domácí potřeby si můžete také maso rovnou tak jak je, vakuově zabalené, zmrazit pro pozdější využití.